1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pizza
  6. Pizza Caprese

Pizza Caprese

Door: bosheks

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2002

Ingrediënten 4 personen


Voor de saus: ? fles Grand'Italia tomatensaus met kruiden, 1 el suiker, 1 teentje geperste knofllok, 2 el verse basilicum in reepjes, 1 el vrese oreganobladjes.
Om te beleggen:
4 bollen mozzarella in dunne plakken, 4 kant-en-klare pizzabodems (of 1 pakje pizzadeeg, diepvies), zout en versgemalen zwarte peper.
Voor de knoflookolie:
75 ml olijfolie, 2 teentjes versgeperste knoflook.



Uit Italie

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220?C.

Bereidingswijze

Maak eerst de tomatensaus. Doe alle ingredienten in een pannetje en laat de saus circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Verdeel de saus over de bodems (of beleg een ingevette bakplaat met de vellen pizzadeeg) en beleg de saus met plakken mozzarella. Zet de pizza's circa 15-120 minuten in de oven. Roer ondertussen de knoflook door de olie. Bestrijk de randen van het deeg met knoflookolie en bestrooi met zout en versgemalen peper. Garneer met toeven verse basilicum en oreganoblaadjes.

Serveertip

Leg op de pizza een bergje gemengde sla met tuinkruiden en een dressing van 3 el olijfolie, 1 el citroensap, 1 tl mosterd, 1 gesnipperd sjalotje en ? tl suiker, zout en versgemalen zwarte peper.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top