1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Filodeeghapjes

Filodeeghapjes

  • Turks, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2002

Ingrediënten 4 personen


Voor 40 hapjes heb je nodig:
20 vellen filodeeg (diepvries), 60 gram gesmolten boter.
Voor de kaasvulling (genoeg voor 40 hapjes)
350 gram Turkse feta (kies de minst zoute), 1 groot ei, geklopt, snufje nootmuskaat, 1 bos munt, fijngehakt.
Voor de vleesvulling (genoeg voor 40 hapjes)
1 gesnipperde ui, 2 el plantaardige olie, 250 gram rundergehakt, 1 geklopt ei, 10 takjes gehakte peterselie, 2 takken gehakte dille, zout en zwarte peper.



Met feta of gehakt en spinazie
Uit Turkije

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op 190?C.

Bereidingswijze

Kaasvulling:
Verkruimel de kaas en meng met de andere ingredienten.
Vleesvulling:
Fruit de ui in de olie. Bak het gehakt rul mee tot het gaar is. Haal de pan van het vuur en kneed de overige ingredienten erdoor.
Snijd de plakken deeg in de lengte door. Leg voor de kaashapjes wat van het fetamengsel aan een kant, houd aan elke kant 1 cm ruimte en rol het deeg op als een sigaar. Knijp de uiteinden dicht zodat de vulling er niet uit kan lopen. Leg de sigaren met de naad naar beneden op een bakplaat en bestrijk ze met de gesmolten boter. Bak de kaashapjes in circa 25 minuten gaar en bruin.
Neem voor de vleeshapjes een punt van het deeg op en vouw tot een kleine driehoek. Vul deze met vleesvulling. Vouw de driehoek telkens om en om naar het andere einde van de reep deeg. Bestrijk de driehoekjes met gesmolten boter en bak ze in 25 minuten goudbruin en gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top