1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. kip met Walnotensaus

kip met Walnotensaus

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 26-07-2002

Ingrediënten 4 personen


600 gram kipfilet, in brede repen, 50 gram boter, zout en versgemalen zwarte peper.
Voor de saus:
2 witte casinoboterhammen zonder korst, in stukken, 150 ml kippenbouillon, 125 gram fijn gemalen walnoten, 2 teentjes gehakte knoflook, 3-4 el olijfolie, snufje cayennepeper of paprikapoeder, verse peterselie om te garneren.



Griekenland

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de reepjes kip in de hete boter, circa 3-4 minuten aan elke kant. Week het brood in de bouillon. Roer de gemalen walnoten en knoflook door elkaar. Knijp het brood uit en roer alles door elkaar. Voeg net zoveel bouillon toe dat een dikke mayonaiseachtige saus ontstaat. Breng de saus op smaak met olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper en cayennepeper.

Serveertip

Serveer de kip met de saus.
Lekker met peterselierijst en groene salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top