1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Yogurtsoep

Yogurtsoep

  • Turks, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-07-2002

Ingrediënten 4 personen


1 geschilde komkommer, van zaden ontdaan, 500 ml Turkse Yogurt (10% Vet) of Bulgaarse yogurt, 3 el milde olijfolie, 1 el (witte) wijnazijn, 2 el verse munt, in reepjes, 2 el verse gehakte dille, eventueel gemalen chilipeper, 1 doormidden gesneden teentje knoflook.



Uit Turkije
Deze koude soep is heerlijk fris en toch ook pittig van smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de komkommer. Doe de komkommer in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Roer de komkommer door de yogurt en meng deze met alle andere ingredienten, behalve de knoflook, bewaar wat kruiden om te garneren. Zet de soep 15 minuten weg om op smaak te komen.

Serveertip

Wrijf een grote schaal of vier kommen in met de knoflook. Doe de soep in de schaal of kommen. Garneer met wat verse kruiden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top