1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Witte kool

Witte kool

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-07-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kg witte kool
80 gram reuzel
zout
1 theelepel kummel
0,25 liter warme vleesbouillon
3 zure appelen
10 gram aardappelmeel
2 eetlepels koud water
8 eetlepels wijnazijn



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De witte kool in vieren snijden en de stronk verwijderen. Wassen en dan in repen snijden. De reuzel verhitten en dan de witte kool 5 minuten bakken. Kruiden erbij doen, kummel en zout. Dan de warme vleesbouillon erbij doen en een kwartier stoven. De appelen schillen, de klokhuizen verwijderen en in dunne platjes snijden. Bij de kool doen en nog een kwartier stoven. Binden met aardappelmeel. Dan de wijnazijn erbij doen en op smaak brengen.

Serveertip

Bron: VVV Noord-Holland



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top