Catalaanse tuinbonen

  • Spaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.

Lekker spaans bijgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui

2 tenen knoflook

1 rode paprika

2 el olijfolie

100 gr spekreepjes

2 tl Provencaalse kruiden

2 el tomatenpuree

1 tl sambal oelek

450 gr diepvries tuinbonen

2 dl witte wijn
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snipper de ui grof en snijd de tenen knoflook in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan en bak de reepjes spek uit. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak het geheel al omscheppend circa 3 minuten. Bak de tomatenpuree en de sambal 1 minuut mee. Voeg de tuinbonen en de wijn toe. Breng het geheel aan de kook en laat de tuinbonen in 10 minuten zachtjes gaar sudderen.

Serveertip

Lekker bij een karbonade kip of gebakken vis.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tapas_enz avatar
tapas_enz

Doorsturen

Home Recepten