Grunkohlsuppe (Duitse boerenkoolsoep)

  • Duits, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-07-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 4 middelgrote aardappels, in kleine blokjes

  • 2 el plantaardige olie

  • 2 l water

  • 1 t zout

  • 1/2 t versgemalen peper

  • 1 kg boerenkool; fijngesneden

  • 250 g knoflookworst; of rookworst
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Bak aardappelblokjes even in olie en voeg vervolgens water toe. Laat het
    zo'n 20 minuten koken tot de aardappel gaar is en pureer de soep. Voeg zout
    en peper toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Voeg boerenkool
    toe en laat het nog 25 minuten koken. Snijd de worst in plakjes, voeg het
    bij de soep en kook tot slot nog 5 minuten.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten