Broccolisalade

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-07-2002

Zoet-zure salade met pecannoten en rozijntjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1,5 dl. mayonnaise
  • 50 gr. suiker
  • 0,5 dl azijn
  • 500 gr.
    broccoli roosjes
  • 75 gr. pecannoten
  • 75 gr. rozijnen
  • 1 rode ui
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Meng de mayonaise met de suiker en de azijn.
    Roer het goed door en
    zet het een nacht in de koelkast.
    Pel de ui en snij hem in hele dunne
    reepjes.
    Kook de broccoli en laat het afkoelen.

    Bereidingswijze

    Meng, een dag later, de broccoli met de pecannoten en de rozijnen.

    Je kunt, naar eigen keuze, de dressing erdoor scheppen of de salade en
    de dressing apart op tafel zetten.
    Een ieder kan dan zoveel van de
    dressing bij zijn salade doen als hij/zij wil.

    Serveertip

    Lekker als lunchgerecht.

  • Je kunt de pecannoten ook vervangen door
    walnoten.
  • De mayonaise kan vervangen worden door bv yogonaise of
    de helft van de mayonaise door magere yoghurt.
  • Doe er ook eens een
    ongeschilde, goed gewassen rode appel in dunne schijfjes door.
    Eet smakelijk
  • Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    recepten_van_omalidy avatar

    Ga ik eens proberen.

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten