1. Home
  2. Recepten
  3. kippensate's met ananas

kippensate's met ananas

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-07-2002

Ingrediënten 4 personen


600 g kipfilets200 g ananasschijven uit blik2 el acaciahoning2 el limoensapverse muntblaadjesMARINADE:1 stukje gember2 teentjes knoflook125 g yoghurt1/2 kl kerriepoederpeperzout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rasp de gember en pers de knoflook fijn. doe dit samen met de yoghurt en het kerriepoeder in een kom, kruid met peper en zout en meng goed. snijd de kipfilets in blokjes en leg ze in de marinade. plaats afgedekt enkele uurtjes in de koelkast. snijd de ananas in stukjes.

Bereidingswijze

Haal de kipblokjes uit de marinade, schud de overtollige yoghurt eraf en rijg ze afwisselend met de stukjes ananas aan spiesjes. leng de honing aan met het limoensap en strijk dit mengsel regelmatig over de sate's terwijl ze geroosterd worden op de bbq, onder de ovengrill of grillpan. steek een muntblaadje aan weerszijden van de sate's en dien op.

Serveertip

Lekker met een rijstsalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recipe-box


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recipe-box
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top