1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. smeurebrood met vis

smeurebrood met vis

Door: pfaff

  • Scandinavisch, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-07-2002

Ingrediënten 10 personen


BROOD
BOTER
SALADE
DILLE OF BIESLOOK
UI
RADIJS
WATERKERS OF PETERSELIE
DOPERWTJES
KOMKOMMER
TOMAAT
EIEREN
GEROOKTE PALINGFILET
GEROOKTE OF ZURE HARING
GEROOKTE ATLANTISCHE ZALM
GEROOKTE HEILBOT
GEROOKTE MAKREEL
NOORDZEEGARNALEN
TOMATENKETCHUP
KNAPPERIG SPEK
BLAUWE DEENSE KAAS
SINAASAPPEL
DIKKE MAYONAISE
PRUIM
De hoeveelheid van deze ingredienten moet u zelf bepalen naar gelang hoeveel broodjes u klaar,maakt!!!


Verder heb je nodig


Geen


HET IS EEN DEENS RECEPT IK WEET NIET HOE JE EEN O MET EEN STREEP ERDOOR MOET TYPEN DAAROM HEB IK EEN EU GENOMEN SORRY

Ontdek meer:

Voorbereiding

40 min

Bereidingswijze

Besmeer ht brood vrij dik met botr en bleg ht met de hirna beschreven combinaties.
Reken 1 sneetje per persoon en per belegsoort.

Roerei met stukjes gerookte palingfilet en gehakt dille of bieslook.

Kleine stukjes gerookte of zure haring, gesnipperde ui en plakjes radijs. Garneer met tomatnketchup en wat waterkers of peterselie.

Een blaadje sla met een stukje gerookte atlantische zalm, een plakjehardgekookt ei, en stukje knapperigspek en een takj peterselie.

Sla en plakje hardgekookt ei, een opgerold plakje gerookte heilbot, een stukje blauwe Deense kaas en petrselie

een stukje gerookte makreel, een pruim, een dun schijfje sinaasappel en een takj peterselie

Noordzegarnaln gemengd met doperwtjes en en dikk mayonaise. Garneer met fijngehakte, hardgekookte eierdooier en peterselie

Een plakje gerookte Atlantische zalm en hierop sla, schijfjes komkommr, tomaat n bieslook.

Serveertip

Tip: svr bij deze hartige hapjes een ijsgekoelde Akavit of Belgische jenever.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pfaff
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top