1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. overheerlijke andijviestampottaart

overheerlijke andijviestampottaart

Door: marianneoud

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-07-2002

Ingrediënten 6 personen


4 plakjes bladerdeeg, 1 kilo aardappels, ca 50 gram boter, 3 dl melk, 500 gram gesneden andijvie, 100 gram oude geraspte kaas, 75 gram gehakte noten of pijnboompitten, 1 eetl honing, mespuntje sambal


Verder heb je nodig


Oven op 200 graden


Ik denk dat zelfs kinderen die geen andijvie lusten hier gek op zijn. Behalve het wijntje dan natuurlijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat bladerdeeg ontdooien. Schil aardappels en kook ze met wat zout gaar. Giet ze af en doe de boter en de melk bij en stamp door elkaar.Schep de andijvie er bij en meng dit goed. Doe de kaas en de noten er door. Leg het bladerdeeg uit op een bloembedstoven aanrecht en rol dit goed uit tot een grote lap. Vet een mooi rond bakblik in, of neem een ovenschaal . Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Bak 350 gr in dobbelsteentjes gesneden ham of spekblokjes in wat olie goudbruin en knapperig. Schep 1 eetlepel honing en een mespuntje sambal er door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe het andijviemengsel in de springvorm met bladerdeeg en verdeel het vlees over de taart en bak deze in een voorverwarmde oven 40 min. goudbruin.



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top