1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Herie-herie

Herie-herie

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-07-2002

Ingrediënten


500 gr. bakkeljauw2 gele bakbananen2 groene bakbananen
2 cassaves2 zoete aardappels (swietie petata)zout4 eieren
125 gr. boter1 gesnipperd ui4 tomaten2 teentjes knoflook
1 verse peper



Surinaams-Creools hoofdgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontzout de bakkeljauw door hem geruime tijd in water te weken.Schil
de bananen, vooral de groenen gaan lastig!Schil de cassave, het
bruin en roze moet eraf, zodat er een witte wortel overblijft.Schrap
de zoete aardappels.Ze verkleuren snel maar dat is niet erg.Was
deze vruchten en zet in een pan net onder water.

Bereidingswijze

Doe wat zout bij de vruchten en laat ze gaarkoken.De rijpe banaan
en cassave duurt ca.15 minuten, de rest 30-40 minuten.Kook de
bakkeljauw en eieren in een pan, de eieren moeten hard zijn, de
bakkeljauw is in 25 minuten gaar.Fruit ui, 3 tomaten, knoflook en
peper in de boter.Bak de bakkeljauw even mee.

Serveertip

Verdeel de vruchten over de borden.Doe er de saus met de bakkeljauw
bij, ei en tomaat in plakjes.Serveer met komkommersla.Kan ook
met gestoofde of gestoomde verse vis.Een eenvoudige versie is
met alleen cassave en banaan, eventueel alleen banaan.Njang Swietie!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renee_r


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renee_r
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top