Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. suikervrij aardbeienijs

suikervrij aardbeienijs

Door: betty_d

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-07-2002

Ingrediënten


2 blaadjes witte gelantine *
375 g verse aardbeien *
1? eetl. citroensap *
90 g zoetstof Sionon *
150 cc slagroom *
4 eetl. water *


Verder heb je nodig


"Delizia Duo" Van Philips *


(voor 8 porties van 75 g)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de gelantine in een bakje met koud water.
Was de aardbeien.
Pureer daarna samen met de kunstmatige zoetstof en het citroensap.
Los de gelantine op in 4 eetl. heet water.
Roer de opgeloste gelantine de aardbeienpuree.
Laat het mengsel afkoelen.
Klop de slagroom bijna stijf.
Vermeng de geklopte slagroom met de rest van de ingredienten .
Zorg ervoor dat het geheel goed vermengd is.
Schakel de ijsmachine in op standIjs en giet het mengsel in de koelkom.
Bereidingstijd: ca. 25 - 35 minuten.

Serveertip

In plaats van aardbeien kunt u ook de volgende vruchten gebruiken zonder dat de ondergenoemde waarde veranderen: 375 g bramen,frambozen,cranberries of papaya.
1 portie ijs van 75 g leverd 95 Kcal/395 KJ,3 g koolhydraten;1 g eiwit,6 g vet.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betty_d
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top