Gefrituurde mosselen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Gefrituurde mosselen

    Gefrituurde mosselen

    Gefrituurde mosselen

Dit recept heb ik gegeten in het eetcafe van Harry en Ingrid in Breda. Er was een garnie bij van tomaat, meloen, druiven, salade en kiwi.
Het was in een woord overheerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
48 gekookte mosselen * 2 eieren * 4 eetlepels paneermeel * zout * peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 126,98 kcal
Koolhydraten 7,83 g
Eiwitten 14,05 g
Vetten 4,31 g

Bereidingswijze

Haal de mosselen uit de schelp en wentel ze eerst in losgeklopt ei, gekruid met wat zout en peper, en dan in paneermeel. Zet de mosselen 5 minuten in de koelkast, zodat het paneermeel wat stijver wordt. Bak ze goudbruin in hete frituurolie. Serveer met tartaarsaus. U kunt de gefrituurde mosselen opdienen als borrelhapje of als voorgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jpjvdberg avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten