Gefrituurde mosselen
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit recept heb ik gegeten in het eetcafe van Harry en Ingrid in Breda. Er was een garnie bij van tomaat, meloen, druiven, salade en kiwi.
Het was in een woord overheerlijk.
Ingrediënten 4 personen
48 gekookte mosselen * 2 eieren * 4 eetlepels paneermeel * zout * peperVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 126,98 kcal |
Koolhydraten | 7,83 g |
Eiwitten | 14,05 g |
Vetten | 4,31 g |
Bereidingswijze
Haal de mosselen uit de schelp en wentel ze eerst in losgeklopt ei, gekruid met wat zout en peper, en dan in paneermeel. Zet de mosselen 5 minuten in de koelkast, zodat het paneermeel wat stijver wordt. Bak ze goudbruin in hete frituurolie. Serveer met tartaarsaus. U kunt de gefrituurde mosselen opdienen als borrelhapje of als voorgerecht.