1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Salade met gegrilde kabeljauw en spekjes

Salade met gegrilde kabeljauw en spekjes

Door: claud

  • Afrikaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-07-2002

Ingrediënten 4 personen


2 stukken kabeljauwfilet van 75 g elk
3 plakjes ontbijtspek
6 kerstomaatjes
1 lente-uitje
3 theelepels Franse mosterd
zout, peper
1 eetlepel fijngehakte dille
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels olijfolie
100 g gemengde sla



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Halveer de plakjes ontbijtspek en bak ze in een droge Koekenpan zachtjes uit.Halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper het uitje.

Meng het uitje met 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper, de dille, het citroensap en 5 eetlepels olie. Meng 1 theelepel mosterd met 1 eetlepel olie en bestrijk hiermee de kabeljauw.

Leg de kabeljauwfilets op het rooster onder de grill en laat de vis aan beide kanten bruin en gaar worden (ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets).

Roer de citroendressing nogmaals door en hussel de salade met de kerstomaatjes en de dressing door elkaar.

Verdeel de salade over 2 borden, leg de kabeljauw en de plakjes spek erop



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van claud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top