Vijgenroomijs
- Biologisch, Nagerecht
- > 120 min.
Een ijsje met net weer een andere smaak.
Ingrediënten 4 personen
pistachnoten
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 715,20 kcal |
Koolhydraten | 117,17 g |
Eiwitten | 10,13 g |
Vetten | 20,94 g |
Benodigdheden
Voorbereiding
Breng de melk op een laag vuur tot net onder het kookpunt en neem de
pan van het vuur.
Los de suiker erin op, zet de melkpan in een kom
ijskoud water en laat afkoelen.
Hou enkele vijgen apart voor de
garnering.
Schil de rest van de vijgen dun en pureer ze niet helemaal
fijn.
Bereidingswijze
Roer de afgekoelde melk en de room erdoor.
Laat het ijs in ca 6 uur
bevriezen.
Klop tussentijds 4 a 5 keer stevig door tot een glad
mengsel.
Serveer in ijscoupes met verse vijgen en bestrooi met
gehakte pistachenoten.
Serveertip
De pistacheboom lijkt wat op een kleine amandelboom.
De noten groeien
in trosjes bij elkaar, zoals druiven.
Als ze gepeld zijn, ziet men
een kleine groengevlekte noot.
Pistachnoten worden vooral in de
Verenigde Staten en in Azie geteeld.
Omwille van de smaak en de
groene kleur, worden deze noten in desserten en ijs verwerkt.
Ze
worden ook geroosterd en gezouten als snack gegeten.
Pistachenoten
zijn rijk aan ijzer en kalk.
Eet smakelijk