Vijgenroomijs

  • Biologisch, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-07-2002

Een ijsje met net weer een andere smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 3 dl. melk
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 3 dl. room
  • 40 gr. gehakte
    pistachnoten
  • 30 verse vijgen
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden

    Voorbereiding

    Breng de melk op een laag vuur tot net onder het kookpunt en neem de
    pan van het vuur.
    Los de suiker erin op, zet de melkpan in een kom
    ijskoud water en laat afkoelen.
    Hou enkele vijgen apart voor de
    garnering.
    Schil de rest van de vijgen dun en pureer ze niet helemaal
    fijn.

    Bereidingswijze

    Roer de afgekoelde melk en de room erdoor.
    Laat het ijs in ca 6 uur
    bevriezen.
    Klop tussentijds 4 a 5 keer stevig door tot een glad
    mengsel.
    Serveer in ijscoupes met verse vijgen en bestrooi met
    gehakte pistachenoten.

    Serveertip

    De pistacheboom lijkt wat op een kleine amandelboom.
    De noten groeien
    in trosjes bij elkaar, zoals druiven.
    Als ze gepeld zijn, ziet men
    een kleine groengevlekte noot.
    Pistachnoten worden vooral in de
    Verenigde Staten en in Azie geteeld.
    Omwille van de smaak en de
    groene kleur, worden deze noten in desserten en ijs verwerkt.
    Ze
    worden ook geroosterd en gezouten als snack gegeten.
    Pistachenoten
    zijn rijk aan ijzer en kalk.


    Eet smakelijk

    Laatste reacties

    orphan avatar
    orphan 23-07-2002

    Lekker, die neem ik mee. Groetjes, Susanne

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten