1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Russische keuken
  5. Paska

Paska

  • Russisch, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-07-2002

Ingrediënten 4 personen


-500 g kwark
-50 g rozijnen
-100 g boter
-100 g suiker
-3 eierdooiers
-1/4 l room
-50 g gehakte amandelen


Verder heb je nodig


-een rood stenen bloempotje met een gatje onderin


Oud Russisch paasgerecht, heel bijzonder

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-doe de kwark in een schone theedoek en vouw de doek dicht en goed uitdrukken
-laat 1 nacht drogen

Bereidingswijze

-wrijf de volgende dag de kwark door een zeef
-overgiet de rozijnen met heet water en droogwrijven in een doek
-doe in een kom de boter met de suiker en de eierdooiers en roer dit schuimig
-beetje voor beetje de kwark, de room, de rozijnen en de amandelen erdoor mengen
-het schoongemaakte bloempotje bekleden met een kaasdoek en vullen met het kwarkmengsel
-zet een bordje , verzwaard met een steen boven de bloempot, en plaats dit in een kom
-laat het potje 24 uur staan (het vocht loopt door het gaatje weg in de kom)

Serveertip

Voor het gebruik de paska omdraaien op een schaal en met een in warm water gedompeld mes in stukken snijden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top