Pikante argentijnse vleessaus

  • Argentijns, Saus/dressing
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-07-2002

3 Verschillende recepten.
De Argentijn is een echte vleeseter.
Gemiddeld eet een inwoner van
Argentinie zo'n 120 kilo vlees per jaar.
Dat vlees hoog op het
verlanglijstje van de Argentijn staat, is niet helemaal onlogisch.

De pampa's worden tenslotte door zo'n zestig miljoen stuks rundvee
bevolkt en daarnaast zijn er ook nog enorme kuddes schapen. Lees verder bij het recept

Deel dit recept

Ingrediënten
vervolg:
Vlees
wordt in Argentinie erg puur gegeten.
Negentig procent van het vlees
dat wordt genuttigd komt van de barbecue of de grill.
Het vlees wordt
gezouten en soms ook nog een beetje gekruid, maar daar blijft het bij.

Bij het gegrillde vlees wordt altijd sla (met tomaten, ui, radijs en
plakjes gekookt ei) geserveerd.
Een gezonde combinatie!
Natuurlijk
ontbreekt de chimichurri niet.
Dat is een typisch Argentijnse
saus van pittige kruiden, die altijd bij het vlees wordt geserveerd.

Er zijn tal van manieren op deze chimichurri klaar te maken.
Ieder
huishouden, iedere kok en ieder restaurant heeft z'n eigen wijze van
bereiding.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Chimichurri picante;


  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 groene Spaanse
    pepers
  • 5 eetl. fijngesneden peterselie
  • 2 1/2 dl extra vergine olijfolie

  • 1 1/2 dl witte azijn
  • 2 theel zout
  • 1 theel. grof gemalen peper



    Pel de uien en de knoflook en snijd ze ragfijn.
    Was de tomaten,
    verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de Spaanse pepers en snijd
    tomaten en pepers fijn.
    Was de peterselie, snij de stengels eraf en
    snij het blad fijn.
    Meng alle ingredienten door elkaar en doe het
    mengsel in een aardewerken, porseleinen of glazen pot die afgesloten
    kan worden.
    Laat de pot, met inhoud, ongeveer 24 uur op
    kamertemperatuur staan.
  • Voorbereiding

    Chimichurri de azafran; Argentijnse vleessaus met safraan


  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 eetl. fijngesneden peterselie
  • 1/2 theel. saffraan
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. verse tijm

  • 2 1/2 dl extra vergine olijfolie
  • 1 1/2 dl witte azijn
  • 2 theel.
    zout
  • 1 theel. grofgemalen peper



    Pel de ui en de knoflook en snijd deze ragfijn.
    Was de peterselie,
    snijd de stengels eraf en snijd het blad fijn.
    Wrijf de saffraan
    fijn en meng hem met het citroensap.
    Laat dit mengsel ongeveer 15
    minuten staan.
    Meng alle ingredienten door elkaar en doe het mengsel
    in een aardewerken, porseleinen of glazen pot die goed afgesloten kan
    worden.
    Laat de pot, met inhoud, ongeveer 24 uur op kamertemperatuur
    staan.
  • Bereidingswijze

    Cimichurri de perejil; Argentijnse vleessaus met groene kruiden


  • 4 teentjes knoflook
  • 5 eetl. fijngesneden peterselie)
  • 3 eetl.
    verse oregano
  • 2 theel. cayennepeper
  • 1 theel. grof gemalen peper

  • 2 theel. zout
  • 2 1/2 dl extra vergine olijfolie
  • 1 1/2 dl witte
    azijn
  • 1 1/2 dl water



    Pel de knoflookteentjes en snijd ze fijn of druk ze door een
    knoflookpers.
    Was de peterselie, snij de stengels eraf en snij het
    blad fijn.
    Hak de verse oregano fijn.
    Meng alle ingredienten door
    elkaar en doe het mengsel in een aardewerken, porseleinen of glazen pot
    die goed afgesloten kan worden.
    Laat pot, met inhoud, circa 24 uur
    op kamertemperatuur staan.
  • Serveertip

    Heerlijke sauzen voor bij de barbeque of grill
    Eet smakelijk!

    Laatste reacties

    sunmaid avatar
    sunmaid 03-06-2006

    Neem ik van je mee Lijkt me heerlijk Bedankt groetjes Ine

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten