lasagna

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-07-2002

een goed gevulde lasagna die wel wat veel werk is om te maken maar altijd veel succes heeft

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram gehakt
1 grote rode paprika in dunne reepjes
1 grote ui in stukjes
1 ons gekookte ham
2 tenen knoflook
2 kleine bouillonblokjes
veel grof gemalen peper
zout en aromat(in gehakt en in de saus)
1 ons belegen kaas in plakken
1 1/2 laurierblad
4 lapjes lasagna
1/2 literblik gepelde tomaten zonder vocht
1 winterwortel in dunne halve plakjes gesneden
1/8 liter slagroom
50 gram boter
100 gram champignons in dunne plakjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

alles in dunne reepjes en plakjes snijden

Bereidingswijze

boter in de pan en uien glazig fruiten
gehakt erbij en kruimelig lichtbruin laten worden
paprika en champignons erbij en even zachtjes laten koken
tomaten,laurier,bouillonblokjes,peper en aromat erbij en even laten koken
knoflook,slagroom en wortel erbij en even laten zachtjes laten koken.De wortel hoeft niet gaar te zijn
laurier eruit halen en eventueel een beetje binden
ovenschaal vullen met een beetje saus,dan lasgna,gehaktmengsel,ham,kaas,lasagna,enz
in een matig warme oven in 30 minuten gaar laten worden

Serveertip

lekker met tomaten of komkommer

Laatste reacties

jentje1 avatar
jentje1 07-04-2006

Wil het nu wel eens zelf gaan maken inplaats van met een pakje. Bedankt en groetjes Jennie

marc_nicole avatar
marc_nicole 10-10-2003

Onlangs voor mijn schoonpapa en mijn man deze lasagna gemaakt. In een woord "lekker". Alles is in een keer opgegaan (terwijl ik voor twee dagen lasagna had gemaakt!!!). Ik zal hem zeker nog vaker maken. Bedankt. Nicole. .

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten