1. Home
  2. Recepten
  3. Room
  4. Kokosroom
  5. Weerter bramenvlaai met kokosroom

Weerter bramenvlaai met kokosroom

  • Regionaal, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-07-2002

Ingrediënten


250 gram bramenVoor de gelei:1/4 liter water150 gram suiker6 gram gelatineVoor het deeg:175 gram bloem8 gram gist2 eieren15 gram suiker60 gram roomboter65 cl koude volle melksnufje zoutVoor de kokosroom:6 eierdooiers30 gram maizena100 gram suiker1 vanillestokje1/2 liter melk75 gram gedroogde kokos


Verder heb je nodig


- vetvrij papier en gedroogde erwten/bonen (om te dienen als blinde vulling)- een vlaaivorm


Herkomst: LimburgHet lijkt veel werk, maar het valt best mee als je eerst het recept goed leest en een beetje handig bent. En lekkerrrrrrrrrrrr!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kneed de ingredienten voor de bodem tot een soepel deeg. De temperatuur mag niet boven de 25 graden komen! Laat het deeg een half uur op kamertemperatuur rusten onder een keukendoek.Rol het daarna uit tot een plak met een dikte van 3 mm. Beleg hiermee de vlaaivorm en laat het deeg hierin nogmaals een half uur rijzen.Verwarm de oven voor op 180 graden.Snij het overtollige deeg langs de randen van de vorm af en bedek de bodem met vetvrij papier en gedroogde erwten. Bak de bodem in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten af.

Bereidingswijze

Kokosroom:Klop de eierdooiers en de suiker in een kom tot een wit lint en roer hier de maizena door. Breng de melk met daarin het opengespleten vanillestokje en de kokos aan de kook en laat dit vervolgens 10 minuten zachtjes trekken. Zeef de melk en voeg deze toe aan het mengsel van eierdooier en maizena. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het daarna een aantal minuten doorkoken. Koel het hete mengsel af op ijswater en vul er de vlaaibodem mee.Spoel de bramen kort onder de kraan, laat ze uitlekken en plaats ze op de vulling van kokosroom.Suikergelei-siroop:Breng het water en de suiker samen aan de kook en schuim het vocht af. Week de gelatine en voeg deze toe aan de nog warme suikersiroop. Giet de gelei-siroop over de bramen en zet de vlaai koel weg.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van streekblad


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van streekblad
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top