1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Rozemarijn Kip

Rozemarijn Kip

Door: esther2510

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-07-2002

Ingrediënten 2 personen


Nodig:
1 hele kip
zout, peper, rozemarijn, marjolein en tijm
2/3 teentjes knof
Citroen



Lekkere gebraden kip uit de oven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de kip goed uit.
Doe gelijke delen tijm, marjolein en rozemarijn door elkaar met peper en zout. Aan de buitenkant goed insmeren met dit mengsel. Aan de borstzijde van de kip aan elke kant een gaatje in het vel snijden en het mengsel (door het gaatje heen) goed onder het vel smeren. (met een lepeltje of zoiets). Teentjes knoflook halveren en ook onder het vel steken.
Binnenkant van de kip ook kruiden en 2 plakjes citroen erin stoppen.
Als je toevallig citroenzout hebt, is dat ook lekker om te gebruiken.
(kun je evt bij Albert Heijn kopen)

Bereidingswijze

Kipje in de oven leggen en de oven instellen op 150?C. Liever niet voorverwarmen.
Als je nl. de kip in de koude oven legt, smelt het vet wat in het kippenvel zit langzaam uit de kip, en dan heb je geen extra olie of boter nodig!
Na een uurtje de oven op 175?C zetten en de kip lekker bruin laten worden.

Serveertip

De aardappels:
Schil zoveel aardappels als je wilt, snijd ze in grote stukken en doe in een kom.
Schenk er een beetje olijf olie over en dezelfde kruiden als op de kip, evt. peper maar geen zout erover. Laat ze op de plaat naast de kip gaar worden.
(Als je zout toevoegt, worden de aardappeltjes een beetje slap)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esther2510
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top