1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gevulde karbonade

Gevulde karbonade

Door: chaootje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2002

Ingrediënten 4 personen


8 kleine plakjes kaas
4 dikke haaskarbonades (elk minstens 200 gram)
zout
peper
8 plakjes salami
majoraan
50 gram boter



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Splijt het vlees van de karbonades horizontaal tot aan het bot, of vraag de slager dit te doen. Wrijf het vlees in met zout en peper. Haal de plakjes salami door de majoraanpoeder en leg ze met 2 tegelijk tussen 2 plakjes kaas. Vul elke karbonade met zo'n pakketje en zorg ervoor dat niets uit steekt. Naai de karbonades met een stopnaald en witte katoen met een enkel steekje dicht of steek er enige stevige houten cocktailprikkers in. Verhit de boter en bak op een niet te hoog vuur in 15-20 minuten de karbonades bruin en gaar. Verwijder het garen of de houten cocktail prikkers en leg het vlees op een voorverwarmde schaal. Maak de jus af met een scheutje water.

Serveertip

Bron: VVV Noord-Holland



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top