Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Notenwater uit de Elzas

Notenwater uit de Elzas

Door: terroir

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2002

Ingrediënten


Groene walnoten 60 g
cognac 2 l
Kirsch 250 ml
kruidnagels 8 st
kaneelstokje 3 cm
kandijsuiker 500 g
fijne suiker 500 g



Notenwater, likeur uit de Elzas gemaakt van groene walnoten. vgl met Nocioli(Italiaans)Noisette(Perigord) e.a Likeurtje voor de liefhebbers

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pluk de noten wanneer ze nog mals zijn van binnen. In ons klimaat is dat in de maand juli.
Was ze en deel in vieren. Doe best handschoenen aan om je handen niet te kleuren!

Bereidingswijze

Meng in een grote fles :de notenpartjes, cognac, kirsch, kruidnagels,kaneel, kandijsuiker. Goed mengen en sluiten.
In een warme of zonnige plaats de fles minimaal 4 weken laten staan. Intussen enkele keren schudden.
De bruin gekleurde vloeistof filtreren en de suiker bijvoegen.
Zodra de suiker is opgelost de likeur in gespoelde flessen afvullen en gekurkt lageren. Laat je niet verleiden om het goedje te vroeg te drinken. Hoe langer het licht hoe beter het wordt. Schol!

Serveertip

Als aperitief, pousse-cafe, als likeur in gebak, in coctails.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van terroir
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top