Mosterd-vruchten

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Fruit a la ' Mostarda ' , heerlijk bij parma of andere gedroogde ham , koud vlees of harde pittige kaas .

Deel dit recept

Ingrediënten
750 a 800 gram gemengd fruit ( abrikozen , peer , mirabellen , (ontpitte)druiven ) -- 1 stuk verse gemberwortel ( ca. 30 gram ) -- 1/4 liter wijn-( of appel)-azijn -- 1/4 liter droge witte wijn -- 1 glas appelsap -- 270 gram suiker -- 6 a 8 kruidnagels ( naar smaak ) -- 3 zwarte peperkorrels -- 1 a 2 eetlepels mosterd-poeder van een goed merk ! ( Colman's voor mij ) .
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Het best in glazen potten (potjes ) met twist-off deksel .

Bereidingswijze

Fruit schillen , ontpitten en halveren of in stukken snijden .
Gember schillen en in plakjes snijden .
Gember met de appelsap , azijn , suiker , peperkorrels , wijn , kruidnagels en mosterdpoeder in een pan laten opkoken .
De stukken fruit er bij doen en max. 5 minuten laten blancheren ( opletten ! ) .
Stukken fruit er uit halen ( of door een zeef het vocht in een andere pan gieten ) .
Fruit laten afdruipen en in een pot ( potjes ) vullen .
Wijn/azijn mengsel ( kruidnagels/peperkorrels/gember verwijderen ) in een pan weer verwarmen en nog zeker 15 a 20 minuten goed laten inkoken en daarna warm over de vruchten in de pot(jes) gieten zodat de ze mooi zijn opgevuld .
Dan deze ( d.m.v. een twist-off deksel ) sluiten .

Serveertip

Kan zeker enkele maanden op een koele plaats worden bewaard .

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hasip avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten