Mosterd-vruchten
- Italiaans, Bijgerecht
- 30-60 min.
Fruit a la ' Mostarda ' , heerlijk bij parma of andere gedroogde ham , koud vlees of harde pittige kaas .
Ingrediënten
750 a 800 gram gemengd fruit ( abrikozen , peer , mirabellen , (ontpitte)druiven ) -- 1 stuk verse gemberwortel ( ca. 30 gram ) -- 1/4 liter wijn-( of appel)-azijn -- 1/4 liter droge witte wijn -- 1 glas appelsap -- 270 gram suiker -- 6 a 8 kruidnagels ( naar smaak ) -- 3 zwarte peperkorrels -- 1 a 2 eetlepels mosterd-poeder van een goed merk ! ( Colman's voor mij ) .Benodigdheden
Het best in glazen potten (potjes ) met twist-off deksel .Bereidingswijze
Fruit schillen , ontpitten en halveren of in stukken snijden .
Gember schillen en in plakjes snijden .
Gember met de appelsap , azijn , suiker , peperkorrels , wijn , kruidnagels en mosterdpoeder in een pan laten opkoken .
De stukken fruit er bij doen en max. 5 minuten laten blancheren ( opletten ! ) .
Stukken fruit er uit halen ( of door een zeef het vocht in een andere pan gieten ) .
Fruit laten afdruipen en in een pot ( potjes ) vullen .
Wijn/azijn mengsel ( kruidnagels/peperkorrels/gember verwijderen ) in een pan weer verwarmen en nog zeker 15 a 20 minuten goed laten inkoken en daarna warm over de vruchten in de pot(jes) gieten zodat de ze mooi zijn opgevuld .
Dan deze ( d.m.v. een twist-off deksel ) sluiten .
Serveertip
Kan zeker enkele maanden op een koele plaats worden bewaard .