1. Home
  2. Recepten
  3. Appelbeignets

Appelbeignets

  •  , Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-07-2002

Ingrediënten


1 ei
250 gram zelfrijzend bakmeel
zout
3 dl melk
50 gram suiker
1 el kaneelpoeder
6 appels (Goudreinette)
frituurolie
2 el poedersuiker (strooibus)


Verder heb je nodig


Keukenpapier
appelboor


Voor ca. 24 stuks.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In kommetje ei loskloppen. Boven andere kom bakmeel en 1 tl zout zeven. In midden kuiltje maken. Ei en helft van melk erin schenken. Tot glad beslag roeren. Al roerend rest van melk toevoegen. Op bord suiker en kaneelpoeder door elkaar scheppen. Appels schillen. Met appelboord klokhuizen eruit boren. Appels in plakken van ca. 1 1/2 cm dik snijden. Appelplakken door suiker-kaneelmengsel wentelen. Op schaal leggen. In frituurpan olie verhitten tot 175 graden Celsius of tot er witte damp vanaf komt. Vergiet bekleden met keukenpapier. Met vork appelplakken door beslag halen en in hete olie laten glijden. Met ca. 5 tegelijk appelbeignets in ca. 4 minuten goudbruin frituren, halverwege met vork keren. Appelbeignets met schuimspaan uit olie nemen en in vergiet laten uitlekken. Appelbeignets op schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.

Serveertip

Bevat per stuk ca.: 105 kcal, 5 gram vet, 2 gram eiwit, 14 gram koolhydraten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top