1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Turkse keuken
  5. HALVA

HALVA

Door: master-chef

  • Turks, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-07-2002

Ingrediënten 4 personen


350 GR. GRIESMEEL
225 GR. BOTER
60 GR. AMANDELEN
1,2 L. MELK
350 GR. SUIKER
12 KRUIDNAGELS
PIJPKANEEL
POEDERSUIKER
KANEEL



Griesmeelpudding

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

PEL DE AMANDELEN, MAAL ZE GROF EN MENG ZE DOOR HET GRIESMEEL. KLAAR DE BOTER EN VOEG HET GRIESMEELMENGSEL ER AAN TOE. BAK DIT BRUIN EN SCHENK ER VERVOLGENS, ROEREND, EERST DE MELK BIJ. KOOK EEN STROOPJE VAN DE HONING, DE SUIKER, DE KRUIDNAGELS EN EEN STUKJE KANEEL EN VOEG DIT OOK, ROEREND, BIJ DE GRIESMEEL. LAAT HET GEHEEL AAN DE KOOK KOMEN, DRAAI HET VUUR LAGER EN LAAT HET GERECHT, ZO NU EN DAN ROEREND GAAR WORDEN. VERWIJDER KRUIDNAGELS EN PIJPKANEEL, GIET DE PUDDING IN EEN MET KOUD WATER OMGESPOELDE PUDDINGVORM EN LAAT HEM AFKOELEN. STROOI ER DAN POEDERSUIKER EN KANEEL OVER.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van master-chef
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top