1. Home
  2. Recepten
  3. Linzensoep
  4. Linzensoep

Linzensoep

  •  , Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-07-2002

Ingrediënten 4 personen


- 500 gr linzen
- 1 knolselderij
- 2 grote aardappelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 laurierblaadjes
- mespunt tijm
- 1? liter water
- 3 vleesbouillon tabletten
- 1 el rode wijnazijn
- zout & peper
- 4 el peterselie



Een maaltijdsoep die nogal op snert (erwtensoep) lijkt. Het is een soep zonder vlees, dus ook geschikt voor vegetariers. Je kunt in dat geval de vleesbouillon blokjes vervangen door tuinkruidenbouillon blokjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Week de linzen 1? uur in water.
Was ze goed en giet ze daarna af.
Snij de aardappels en de knolselderij in blokjes, snipper de ui grof en doe de knoflook door de knoflookpers.
Doe de olie in een soeppan en fruit de ui tot deze glazig is.
Laat ook de knoflook meefruiten.
Voeg dan de knolselderij, de aardappel, de laurierblaadjes en de tijm toe en laat dat 5 minuten af en toe omscheppend meebakken.
Doe dan het water in een pan en verkruimel er de bouillontabletten bij.
Doe de linzen erbij en laat de soep ongeveer 45 minuten koken.
Breng daarna de soep nog op smaak met de zout, peper en azijn.

Serveertip


Lekker met donker brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snert_site


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snert_site
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top