Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Tomatenchutney

Tomatenchutney

Door: cuisine_monique

  • Indiaas
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-07-2002

Ingrediënten


1 tl. komijnzaad, 1 tl. mosterdzaad, ? el. korianderzaad, 2? kg. rijpe vlees- en pomodoritomaten, ontveld en in stukken, 1 rood pepertje, zaadlijsten verwijderd, gesnipperd, 2 rode uien, fijngesneden, 8 tenen knoflook, in plakjes, 6 cm. gemberwortel. geschild en geraspt, 175 gram lichtbruine basterdsuiker, 2 tl. zout, geraspte schil van 1 sinaasappel, 1? dl. (appel)azijn, 1 klein bosje koriander, blad fijngesneden


Verder heb je nodig


4-5 potten van ? liter inhoud met goed afsluitende deksel (schoongemaakt in kokendheet sodawater)


Heerlijk bij oosterse gerechten met rijst

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor. Rooster de specerijenzaadjes omschuddend tot ze poffen, neem de pan dan direct van het vuur. Ontvel de tomaten. Meng de tomaten, rode peper, ui, knoflook, gember, suiker, zout, gepoft zaad, sinaasappelrasp en azijn in de pan en breng het onder af en toe roeren aan de kook. Kook het mengsel ca. 50 minuten in, zonder deksel, onder regelmatig roeren. Schep op het laatst de koriander erdoor. Schep de chutney in de schone potten, sluit ze af, zet ze omgekeerd op een schone doek en laat ze afkoelen. Voorzie de potten van een etiket met de maakdatum. Laat de chutney een paar weken staan voor hem te openen. Bewaar de chutney na opening in de koelkast tot 2 weken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top