Varkensspiesen met pruimensaus

  • Russisch,
  • 60-120 min.

Een recept met een Russisch tintje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 600 gr. varkenshaas
  • 1 ui
  • 4 dl droge witte wijn
  • 2
    laurierblaadjes
  • 2 theel. oregano
  • zout
  • 1 theel. zwarte peper
  • 250 gr. gewelde pruimen, zonder pit
  • 1 teentje knoflook

  • mespunt cayennepeper
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 1 eetl.
    citroensap
  • satestokjes
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden

    Voorbereiding

    Leg de satestokjes in water.
    Snij het vlees in blokjes van ca. 2 cm.

    Pel de ui en snipper hem fijn.
    Roer een marinade van ui, wijn, en
    oregano.
    Leg er de laurierblaadjes in en maak op smaak met zout en
    zwarte peper.
    Laat het vlees hierin 2 a 3 uur in koelkast marineren.

    Kook de pruimen in wat water in 15 a 20 minuten tot ze zacht zijn.

    Pureer ze met ca 2 dl van het kookvocht en zeef de saus boven de pan.

    Eventueel extra kookvocht toevoegen tot er een lichtgebonden saus
    ontstaat.
    Pel de knoflook en pers hem uit boven de saus.

    Breng de saus weer aan de kook.
    Breng de saus op smaak met zout,
    cayennepeper en koriander.
    Roer er van het vuur af de citroensap
    door.
    Laat de saus afkoelen.

    Bereidingswijze

    Rijg het vlees aan de stokjes.
    Laat de spiesjes boven het barbecuevuurtje
    in ca 8 a 10 minuten gaar roosteren.
    Serveer er de pruimensaus bij.

    Serveertip

    Lekker met een salade van witte kool, geraspte wortel en zure room en
    versgebakken brood.
    Eet smakelijk

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    reve51 avatar
    reve51

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten