1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Parfait

Parfait

Door: llheks

  • , Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-07-2002

Ingrediënten


1/4 liter slagroom
1 eiwit
suiker
1 citroen



Dit is standijs dat zonder een ijsmachine te bereiden is.Van: Ben Groeneveld
van "moesj2"

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De citroen schillen met een dunschiller, de schilletjes in fijne reepjes
snijden opzetten in een klein pannetje met 50 gram suiker en 1 dl. water
zacht laten trekken tot het water verkleurt.
De slagroom stijf kloppen met suiker. Het eiwit stijf kloppen, (let op!
eerst de kom ontvetten met wat citroensap).
De slagroom en het eiwit bij elkaar voegen, het afgekoelde citroenwater
toevoegen (eventueel schil uitzeven).
Invriezen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top