1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Mosselsoep

Mosselsoep

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-07-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kg mosselen (Jumbo of Goudmerk
2 dl droge witte wijn
5 dl visfumet
2 dl room
1 stengel witte selder
1 ui
1 prei
1 wortel
2 teentjes knoflook
4 tomaten gepeld en ontpit
1 bosje verse koriander
1 bouquet garni (samengebonden tijm, laurier en peterseliestengels
olijfolie
peper
zout
saffraandraadjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de schoongemaakte mosselen met 1 dl witte wijn. Haal de gekookte mosselen uit de schelp en zeef het kookvocht. Snijd de prei, witte selder en wortel in julienne (fijne staafjes). Hak de ui, knoflook en tomaten fijn. Fruit prei, selder, wortel en ui in olijfolie onder voortdurend roeren. Voeg de knoflook, de tomaten, de visfumet, het mosselvocht, de rest van de witte wijn en het bouquet garni toe. Laat alles tien minuten pruttelen. Doe de saffraandraadjes in de soep en laat alles nog een half uurtje trekken. De room in de pan gieten, kort laten doorkoken en op smaak brengen met zout en peper. Verdeel de mosselen over vier borden. Giet de kokendhete soep over de schelpdieren en versier met blaadjes koriander.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top