1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Gemarmerde Chinese eieren

Gemarmerde Chinese eieren

  • Chinees,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-07-2002

Ingrediënten 2 personen


3 eieren2 el.zoute sojasaus (ketjap asin)2 tl. Chinees vijfkruidenpoeder2 el. Chiense orange pekoe thee6 komkommerschijfjes, iets groter dan half eibeetje mayonaisebeetje wasibi (japanse mierikswortelpasta) 175-200 g. (soba)noedels1/2 bosje waterkersmirin (zoete rijstazijn)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Tik zacht op de ongekookte eierschalen tot ze overal barsten, bedek in pan met kout water, voeg sojasuas, vijfkruidenpoeder en thee toe, houdt 1 uur afgedekt tegen de kook en laat dan 1 uur staan. Pel en halveer de eieren. Bestrijk de komkommer met mayonaise en dun met de wasibi. Leg op elk schijfje komkommer een half ei. Bereid ondertussen de noedels. Schep op 2 borden de noedels, besprenkel deze met sojasaus en mirin en leg hier de eieren op. Garneer met waterkers.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top