1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. pruimenjam met calvados

pruimenjam met calvados

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-07-2002

Ingrediënten


1kg zoete pruimen (b.v. Victoria) sap van 1 citrien 1 borrelglas calvados 1 deciliter water 750 r. fijne kristalsuiker.


Verder heb je nodig


Grote pan en 4 a 5 potten .


Dit is een traktatie die moet je geproefd hebben.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vooraf:u kunt ook onrijpe pruimen gebruiken, dat maakt de jam iets dikker.spoel de pruimen af,snijd ze doormidden en verwijder de pitten.Doe de pruimen,het citroensap,de calvados en het water in een pan.Laat de pan een nacht bij kamertemperatuur staan.zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Bereidingswijze

Breng de inhoud op een laag vuur al roerend aan de kook en laat circa 25 min. zachtjes doorkoken. Voeg de suiker teo en blijf roeren tot deze is opgelost.Laat de jam onder af en toe roeren inkoken tot de gewenste dikte. Dit duurt circa 20 min. Kook de jampotten en deksels uit en doe de warme jam in de schone potten. Sluit de potten goed af. Bewaar de jam op een koele plaats (eerst laten afkoelen ),droge plaats.Gesloten potten zijn wel een jaar houdbaar ;ongeopende potten in de koelkast minstens een maand.

Serveertip

In plaats van calvados kun je ook Ierse whiskey of slivovitsj nemen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marssa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marssa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top