1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Jerk chicken

Jerk chicken

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-07-2002

Ingrediënten 4 personen


* 4 kipkarbonades zonder bot
* 4 kippenbouten
* 30 gram gemengde specerijen; paprikapoeder, gemalen komijn, gemalen koriander en gemberpoeder
* 400 gram rijst
* 1 klein blikje rode kidneybonen
* 1 blik kokosmelk
* 1 tl tijmblaadjes
* 1/2 rode peper, fijngesneden
* 1 teentje knoflook, fijngesneden
* zwarte peper, zout
* sap van 1 citroen
* 1 kopje ananassap


Verder heb je nodig


Grillpan


Seriously easy going... Jamaicaans gerecht.
Bereidingstijd is exclusief 30 minuten garen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de kip in met de specerijenmix en laat even marineren. Kook de rijst gaar. Zet de bonen in de kokosmelk en tijm, peper, knoflook en wat zout. Warm goed door en voeg dan de gekookte rijst toe. Voeg water toe als het geheel te dik wordt. Bestrooi de kip met peper en zout. Grill de kip aan beide kanten goudbruin in een grillpan en besprenkel met citroensap. Doe over in een braadpan en laat in 30 minuten gaar worden. Besprenkel regelmatig met ananassap. Serveer de kip met de rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van claud


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van claud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top