1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Luikse salade

Luikse salade

Door: evido

  • Regionaal, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-07-2002

Ingrediënten 2 personen



100gr spek - 250-300gr varkenshaasje - 2 fijngesnipperde sjalotten - 250gr gekookte aardappelen - azijn - 250gr princesse-boontjes - 1 tomaat - olijfolie - peper en zout


Verder heb je nodig


-


Met aardappelen, princesseboontjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak de aardappelblokjes goudbruin in wat olijfolie. Bak de spekjes daarna uit in de pan. Snipper ondertussen de sjalotten fijn en snij het varkenshaasje in blokjes. Pers de tomaat uit en vang het gezeefde sap op. Kook ondertussen de boontjes gaar in water.

Bereidingswijze

Bak in het overgebleven spekvet het vlees samen met de ui goudbruin en blus dan af met wat azijn. Vervolgens de azijn laten wegkoken en voeg er dan het sap van de tomaat bij en breng op smaak met peper en zout. Voeg hier de spekjes en gebakken aardappelen aan toe en laat even doorwarmen. Giet ondertussen de gekookte princesseboontjes en giet deze over in een grote schaal. Vermeng hier tenslotte voorzichtig het aardappel-vleesmengsel onder en laat de smaken even vermengen.

Serveertip

Smakelijk!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van evido
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top