1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Granite

Granite

Door: llheks

  • , Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-07-2002

Ingrediënten


1/2 liter sterke koffie

100 g fijne suiker

1/4 kaneelstokje

3 groene kardemomzaadjes



Voor 4 personen :
van "dzjen"

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet eerst en vooral een potje heel sterke koffie, zo'n drankje waarvan men zegt dat er ene lepeltje in rechtop blijft staan. Giet de dampend hete koffie over in een kommetje. Voeg er suiker, kaneel en kardemomzaadjes aan toe. Roer flink om tot de suiker opgelost is. Laat het drankje dan volledig afkoelen. Zeef het en zet het vervolgens nog een uurtje in de diepvriezer. De koffie bevriest dan in fijne korrels. En dat is de bedoeling. Maal ze nog eens extra fijn met de mixer en laat de granite nog ene kwartiertje tot zichzelf komen in de koelkast.

Serveertip

Serveer dit dessert in mooie ijscoupes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top