1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Gevulde vleestomaten

Gevulde vleestomaten

  • , Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-07-2002

Ingrediënten 4 personen


8 vleestomaten, zout, peper, 5? dl groentebouillon, 4 saffrandraadjes, 3 el olijfolie, 2 sjalots (fijnsgesneden), 2 teentjes knoflook (geperst), 200 g risottorijst, 1 dl droge witte wijn, 1 citroen (schil dun geraspt), 6 el fijngesneden peterselie, 10 g boter of margarine, 50 g versgeraspte parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Ovenschotel, ingevet


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de kapjes van de tomaten en laat de kroontjes zitten. Hol de tomaten voorzichtig uit en snij het vruchtvlees klein. Bestrooi de binnenkant met zout en laat de tomaten omgekeerd uitlekken. Verwarm de bouillon en leg de saffraandraadjes erin. Verhit de olie en bak hierin zachtjes de sjalotjes en de helft van de knoflook ? 3 min. Voeg de rijst toe en bak deze ? 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg in de delen al roerend de wijn en dan de bouillon toe en laat de korrels het vocht steeds eerst opnemen, voordat u het volgende deel toevoegt. Verwarm de oven voor op 180? C. Meng de citroenschil met de peterselie en de 2e helft van de knoflook. Breng de risotto op smaak met zout en peper en roer er de boter en de helft van het peterseliemengsel door. Vul de tomaten met de ristotto. Meng de kaas met de rest van het peterseliemengsel en strooi dit over de tomaten. Leg de kapjes op de tomaten, zet ze in de ovenschaal en bak de tomaten in ? 30. min. gaar en zacht.

Serveertip

Lekker met gegrilde of gebraden (lams)worstjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jefnl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jefnl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top