Salade Nicoise

  • Frans, Salade
  • 20-30 min.

Het welbekende voorgerecht uit Nice. Maar met wat extra ingredienten makkelijk uit te breiden tot een zomerse maaltijdsalade. Bron: Elizabeth David.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
De ingredienten zijn seizoensafhankelijk maar in ieder geval hoort in een salade nicoise hard gekookte eieren, ansjovisfilets en zwarte olijven.

Basisingredienten

- 1 krop sla (gewone kropsla!)

- 2 eieren

- 2 tomaten

- 8 ansjovisfilets

- 20 zwarte olijven

- 1 rode ui in ringen

Ingredienten voor de dressing

- 1 knoflookteen

- 2 eetlepels dragonazijn

- 6 eetlepels olijfolie

- zout en peper uit de molen


Voor een maaltijdsalade uit te breiden met:

- 1 blikje tonijn

- 2 gekookte aardappels in schijfjes gesneden

- kappertjes

- 1 rode paprika in ringen gesneden

- wat gare sperzieboontjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de eieren hard. En wie aardappels gebruikt, kook ze in de schil gaar en pel ze.

Bereidingswijze

Maak de krop sla schoon en verdeel dit over vier diepe borden. Spoel de tomaten schoon en snij deze in vier of acht parten: lepel het vruchtvlees er uit en verdeel over de vier borden. Halveer de gekookte eieren en leg op elk bord een half ei. Verdeel de olijfjes, ansjovis en rode uiringen. Maak de dressing door een teentje knofloof fijn te wrijven in een schaaltje en daarin de olijfolie met de dragonazijn goed met elkaar mengen. Voeg peper en zout toe en verdeel de dressing over de vier borden salade.Breid deze salade uit, voor een echte luxieuse maaltijdsalade met de verdeling van de uitgelekte tonijn uit blik, de rode paprikaringen, de aardappelschijfjes, kappertjes en sperzieboontjes.

Serveertip

Met Frans stokbrood en een roseetje waan je je als God in Frankrijk, mits mooi weer!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bijtanja avatar
bijtanja

Doorsturen

Home Recepten