Kip met dragon

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2002
  • Kip met dragon

    Kip met dragon

    Kip met dragon

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 250 gr sjalotten

  • 4 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 kip in 8 stukken of 4 kippenbouten of -poten

  • peper
  • zout

  • 2 eetlepels dragonblaadjes 3 hele takjes

  • 1 dl medium dry sherry

  • 1/8 liter creme fraiche
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Pel de sjalotten en de knoflook.
    Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip in 2 gedeelten rondom bruin.
    Neem de kip uit de pan en bestrooi naar smaak met peper en zout.
    Bak de sjalotten al omscheppend 2 minuten in het bakvet.
    Voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee.
    Temper het vuur en leg de kip terug in de pan.
    Verdeel de dragonblaadjes erover en schenk de sherry erbij.
    Breng het aan de kook en laat de kip in 50-60 minuten gaar stoven.
    Keer de kip halverwege de bereidingstijd.
    Neem de kip uit de pan en verdeel de sjalotten en de knoflook erover.
    Breng de jus met de creme fraiche aan de kook en schenk hem over de kip.
    Garneer met de takjes dragon.
    Lekker met aardappeltjes uit de oven en bloemkool.

    Laatste reacties

    aaja avatar
    aaja 04-01-2015

    Dit ga ik binnenkort eens uitproberen maar dan laat ik de kip wel garen in de oven

    probeersel avatar
    probeersel 04-01-2015

    Ohw.. dit ziet er goed uit zeg! Ik denk dat ik deze zeer binnenkort ga maken.

    riawes avatar
    riawes 04-01-2015

    Je lekkere recept in mijn Kippie kookboek gezet ga het snel een keer bereiden, Groet van Ria

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten