1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Zoete aardappelen
  5. Zoete aardappeltaart
  6. Zoete aardappeltaart

Zoete aardappeltaart

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-07-2002

Ingrediënten 6 personen


75 gram boter boter voor invetten
6 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg (pakje a 450 gram, Koopmans)
bloem voor bestuiven
100 gram fijne kristalsuiker
50 gram rietsuiker
1 tl kaneel
1/2 tl kruidnagelpoeder
1/4 tl nootmuskaat
900 gram aardappelen (Bildstar of Nicola)


Verder heb je nodig


Springvorm (doorsnee 24 cm)
keukenmachine


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter.
Laat het bladerdeeg uitgespreid ontdooien. Bestuif het werkvlak met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote lap. Bekleed de vorm met overhangend deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Meng in een kommetje de kristalsuiker met rietsuiker, kaneek, kruidnagelpoeder en nootmuskaat.
Schil de aardappelen en schaaf ze in hele dunne plakjes (met kaasschaaf of keukenmachine).
Schep de helft van het suikermengsel door de aardappelplakjes en verdeel ze over de taartbodem. Bedek de aardappelschijfjes met de rest van het suikermengsel. Maak een mooie gekartelde deegrand.
Laat in een steelpan de boter smelten en schenk die over de aardappelschijfjes.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar en goudbruin.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Bevat p.p. ca.: 568 kcal, 6 gram eiwit, 31 gram vet, 66 gram koolhydraten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top