75 gram boter boter voor invetten
6 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg (pakje a 450 gram, Koopmans)
bloem voor bestuiven
100 gram fijne kristalsuiker
50 gram rietsuiker
1 tl kaneel
1/2 tl kruidnagelpoeder
1/4 tl nootmuskaat
900 gram aardappelen (Bildstar of Nicola)
Springvorm (doorsnee 24 cm)
keukenmachine
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter.
Laat het bladerdeeg uitgespreid ontdooien. Bestuif het werkvlak met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote lap. Bekleed de vorm met overhangend deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Meng in een kommetje de kristalsuiker met rietsuiker, kaneek, kruidnagelpoeder en nootmuskaat.
Schil de aardappelen en schaaf ze in hele dunne plakjes (met kaasschaaf of keukenmachine).
Schep de helft van het suikermengsel door de aardappelplakjes en verdeel ze over de taartbodem. Bedek de aardappelschijfjes met de rest van het suikermengsel. Maak een mooie gekartelde deegrand.
Laat in een steelpan de boter smelten en schenk die over de aardappelschijfjes.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar en goudbruin.
Bevat p.p. ca.: 568 kcal, 6 gram eiwit, 31 gram vet, 66 gram koolhydraten