Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. General tso's kip

General tso's kip

Door: chin-chin

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-07-2002

Ingrediënten


1 1/2 kilo kippenvlees, liefst donker vlees van poten en borst, in
grote stukken gesneden60 ml donkere sojasaus1 theel. witte peper
1 ei110 gr. maizenaplantaardige olie om te frituren2
bosjes gesneden lenteui16 kleine, gedroogde pepertjesVoor de
saus:60 gr. maizena60 ml. water1 1/2 theel. gemalen
knoflook1 1/2 theel. gemalen gemberwortel150 gr. suiker1 1/4
dl. lichte sojasaus60 ml. rijstazijn60 ml. kookwijn3 3/4 dl.
kippenbouillon1 theel. vetsin


General tso's kip
General tso's kip

Zeer pittig kipgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de saus:Meng de maizena met het water, voeg de knoflook, gemberwortel, suiker,
lichte sojasaus, rijstazijn, wijn, kippenbouillon en vetsin toe.Roer
tot de suiker is opgelost en laat het koelen.Doe in een grote schaal
de kip en meng er de donkere sojasaus en de witte peper door.Klop
het ei los en roer het door het kippenvlees.Voeg er de maizena aan
toe en zorg dat alle stukken kip gelijkmatig bedekt zijn.Doe er 2
deciliter plantaardige olie bij om de kip van elkaar te houden.Verdeel
de kip in kleine porties en frituur ze in de hete olie, op hoge tempera
tuur tot ze knapperig zijn.Laat overtollige olie afdruipen door de
stukken kip op keukenpapier te laten uitlekken.

Bereidingswijze

Doe, als al de kipstukken zijn gefrituurd, een kleine hoeveelheid olie
in een wok en verhit die tot het gloeiend heet is.Voeg de lenteui
en de pepertjes toe en roerbak dit kort.Roer de saus nog een keer
goed door en giet hem in de wok.Doe er de kipstukken bij en kook
het even door tot de saus wat is ingedikt.

Serveertip

Serveer direct, garneer de schotel met roosjes even gekookte broccoli.Geef er gestoomde rijst bij.Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chin-chin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top