1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Aardappelgnocchi

Aardappelgnocchi

Door: nicky_too

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-07-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gram kruimige aardappels
1 ei
nootmuskaat
zout
1/2 zakje geraspte Parmezaanse kaas (a 100 gram, Grozette)
100 gram bloem
2 groentebouillontabletten
25 gram boter of margarine
1/2 el boter of margarine om in te vetten
2 el bloem om te bestuiven


Verder heb je nodig


Lage taart- of pizzavorm met een doorsnee van ca. 24 cm
schuimspaan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels goed schoonboenen onder koud stromend water. In pan met weinig water aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Aardappels zo heet mogelijk pellen en door zeef wrijven. Iets laten afkoelen.
Door aardappelmengsel mengen: ei, nootmuskaat, zout, kaas en bloem. Met koele hand tot soepel deeg kneden. Deeg in koelkast ca. 30 minuten laten rusten. Aanrecht met bloem bestuiven. Van deeg 8 rolletjes vormen met doorsnede van ca. 3 cm. Rolletjes in plakjes van ca. 1 1/2 cm dik snijden. Met een met bloem bestoven vork streeppatroontje op plakjes drukken. Plakjes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius of gasovenstand 4.
In grote pan 8 dl water aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Al roerend laten oplossen. Vorm invetten. Helft van plakjes toevoegen aan bouillon en op zacht vuur in ca. 1/2 a 1 minuut koken tot ze boven komen drijven. Met schuimspaan gnocchi in vergiet scheppen. Andere helft van plakjes op de zelfde manier koken. Gnocchi in vorm rangschikken. Boter in klontjes erover verdelen. In midden van oven gnocchi in ca. 25 minuten lichtbruin bakken.

Serveertip

Bevat p.p. ca.: 305 kcal, 11 gram vet, 12 gram eiwit, 39 gram koolhydraten



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top