1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Chili con carne

Chili con carne

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-07-2002

Ingrediënten 4 personen


2 middelgrote uien
1 teen knoflook
olijfolie
4 theelepels chilipoeder
1 verse rode Spaanse peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 volle theelepel komijn
zeezout en zwarte peper uit de molen
450 gram rundergehakt van goede kwaliteit
200 gram zongedroogde tomaten op olie (potje)
2 blikken tomaten van 400 g
1/2 kaneelstokje
1 pak gedroogde bruine bonen (Silvo)


Verder heb je nodig


Grote kom met 2 liter water.


Erg lekkere, geheel zelfgemaakte, chili con carne.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de bruine bonen minstens 8 uur voor gebruik in de grote kom met 2 liter water. Zet ze daarna met het water op en kook gedurende minstens 1 uur.
Bereid intussen vast de chili.
Maal de uien en de knoflook fijn en braad ze vervolgens in een stevige (zware) braadpan in een beetje olijfolie zacht. Voeg het chilipoeder, de verse peper, de komijn en een beetje peper en zout toe. Doe vervolgens het gehakt erbij en laat het al roerend bruinbakken. Maal intussen de gedroogde tomaten in de keukenmachine fijn en voeg zoveel olie toe, dat een mooie pasta ontstaat. Voeg dit samen met de tomaten, het kaneelstokje en een wijnglas water toe aan het vlees. Voeg als dat nodig is peper en zout toe.
Breng dit mengsel aan de kook en laat het op laag vuur met een deksel op de pan zachtjes sudderen. Roer regelmatig.
Voeg na circa een half uur de bonen toe, die dan minstens een uur gekookt moeten hebben en afgegoten zijn. Voeg nog een glas water toe en breng aan de kook. Kook dan nog minstens een uur. Voeg indien nodig weer water toe, zodat de bonen voldoende water op kunnen nemen.
Als de bonen zacht zijn kan het vuur eventjes wat hoger gezet worden, om de saus iets te laten inkoken. Zo zal een perfecte chili ontstaan. Hij kan nu bewaard worden en later opgewarmd (handig bij eters!) of direct geserveerd worden.

Bereidingswijze

Warm indien nodig de chili weer goed op. Vooral chili 'van gisteren' zal nog geuriger zijn dan chili 'van vandaag'.

Serveertip

Erg lekker met de tomatensalade met avocadosalsa, en versgebakken boulogne stokbrood. Ook lekker met een knapperige salade (zie recept op deze site) en vers brood, en een schep goede yoghurt of guacamole (zie recept op deze site).

Met dank aan 'Happy Days' van Jamie Oliver.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hypoglykemie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hypoglykemie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top