Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Lasagne
  6. Lasagne met kip, oesterzwammen en sinaasappel

Lasagne met kip, oesterzwammen en sinaasappel

Door: josianenijssen

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-07-2002

Ingrediënten 4 personen


450 gr kipfilet in blokjes
zout, peper
1 eetlepel paprikapoeder
50 gr boter
1 uitgeperst teentje knoflook
175 gr oesterzwammen in reepjes
1 eetlepels gemalen koriander
1 kippenbouillontablet
2 1/2 dl droge witte wijn
1 1/2 dl vers sinaasappelsap
1-2 pakje(s) Variatiesaus wit (Honig)
1/2 eetlepel suiker
2 1/2 dl creme fraiche
het ontvelde en in stukjes gesneden vruchtvlees van 1 sinaasappel
25 gr geroosterde zonnebloempitten
125 gr groene lasagne
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 bakje tuinkers
een ingevette ovenschaal


Lasagne met kip, oesterzwammen en sinaasappel
Lasagne met kip, oesterzwammen en sinaasappel

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden
Bestrooi de kip met zout, peper en het paprikapoeder
Verhit 35 gr boter en bak de kip in 5 minuten rondom bruin
Schep de kip uit de pan
Bak de knoflook, oesterzwammen en koriander 5 minuten in 15 gr boter
Breng 5 dl water met het bouillontablet, de wijn en het sinaasappelsap aan de kook, voeg al roerende 12 volle eetlepels sauspoeder toe en laat 1 minuut koken tot een gebonden saus ontstaat (voeg eventueel nog wat extra sauspoeder toe)
Roer de suiker en de creme fraiche erdoor en schep de kip, oesterzwammen, stukjes sinaasappel en zonnebloempitten door de saus
Leg in een Ovenschaal afwisselend lagen saus en lasagnebladen en eindig met een laag saus
Bestrooi met parmezaanse kaas
Laat de lasagne in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden
Strooi er voor het serveren de tuinkers over



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top