1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Chilisaus.

Chilisaus.

Door: san31

  • Mexicaans, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-07-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ui * 2 teentjes knoflook * 2 rode pepers * 1 eetlepel olie * 1 eetlepel chilipoeder * 2 theelepels koekkruiden * 1 pak gezeefde tomaten (500 gr) * 2 eetlepels bruine basterdsuiker


Verder heb je nodig


Pan.


Een heerlijke pittige saus voor ongeveer 4 personen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De ui en de knoflook pellen en fijnhakken. De pepers schoonmaken en fijnhakken. In een pan de olie verhitten en de ui, de knoflook en de peperreepjes ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten. De chilipoeder, de koekkruiden, de gezeefde tomaten en de bruine suiker toevoegen. Aan de kook brengen en in ca. 10 minuten zachtjes laten inkoken. De chilisaus overdoen in een schaal en laten afkoelen. Ca. 3 uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
De saus nogmaals doorroeren en op kamertemperatuur serveren.

Serveertip

Bron:Web Culinair



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van san31
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top