Gezouten en ingelegde citroenen

  • Internationaal,
  • > 120 min.

De schilletjes van deze citroenen zijn heerlijk bij kip- en visgerechten maar vooral bij Noord-Afrikaanse gerechten als tabouleh. Koop het liefst kleintjes, als je die op de kop kunt tikken en vooral veel: voor maanden eetplezier!

Deel dit recept

Ingrediënten
- 6 citroenen

- 6 eetlepels grof zeezout

- sap van 3 citroenen of meer

- olijfolie

Verdubbel de hoeveelheden indien je meer citroenen tegelijk wil inmaken.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Weckpot

Bereidingswijze

Borstel en was de citroenen goed schoon. Snij ze door vieren, maar net niet helemaal door. Bestrooi de binnenkanten royaal met het zeezout en stop de citroenen in een weckpot. Het liefst moeten de citroenen er maar net inpassen zodat ze flink geplet worden. Laat dit drie tot vier dagen staan. Druk daarna de citroenen nogmaals goed aan en vul de weckpot met citroensap. Giet er een beetje olijfolie bovenop. Laat nu de pot minstens een maand op een koele plek staan. Nog langer blijven staan? Nog lekkerder!
Voor gebruik was je de citroenschillen goed af en verwijder eventuele velletjes. Serveer in reepjes of de citroen in z?n geheel als garnering. Zalig!

Serveertip

Bij tabouleh of andere Noord-Afrikaanse gerechten, maar ook bij Mediterrane vis- of kipgerechten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bijtanja avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten