Gezouten en ingelegde citroenen
- Internationaal,
- > 120 min.
De schilletjes van deze citroenen zijn heerlijk bij kip- en visgerechten maar vooral bij Noord-Afrikaanse gerechten als tabouleh. Koop het liefst kleintjes, als je die op de kop kunt tikken en vooral veel: voor maanden eetplezier!
Ingrediënten
- 6 citroenen- 6 eetlepels grof zeezout
- sap van 3 citroenen of meer
- olijfolie
Verdubbel de hoeveelheden indien je meer citroenen tegelijk wil inmaken.
Benodigdheden
WeckpotBereidingswijze
Borstel en was de citroenen goed schoon. Snij ze door vieren, maar net niet helemaal door. Bestrooi de binnenkanten royaal met het zeezout en stop de citroenen in een weckpot. Het liefst moeten de citroenen er maar net inpassen zodat ze flink geplet worden. Laat dit drie tot vier dagen staan. Druk daarna de citroenen nogmaals goed aan en vul de weckpot met citroensap. Giet er een beetje olijfolie bovenop. Laat nu de pot minstens een maand op een koele plek staan. Nog langer blijven staan? Nog lekkerder!
Voor gebruik was je de citroenschillen goed af en verwijder eventuele velletjes. Serveer in reepjes of de citroen in z?n geheel als garnering. Zalig!
Serveertip
Bij tabouleh of andere Noord-Afrikaanse gerechten, maar ook bij Mediterrane vis- of kipgerechten.