1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Atjar Ketimoen - zoetzuur van komkommer

Atjar Ketimoen - zoetzuur van komkommer

Door: bijtanja

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-07-2002

Ingrediënten 6 personen


- 1 kleine ui
- 1 kleine rode Spaanse peper
- 5 eetlepels azijn
- 4 eetlepels suiker
- een snuf zout
- 1 komkommer.



Als ik Indonesisch kook, serveer ik altijd deze zoetzuur van komkommer er bij. Een fris onderdeel van de Indonesische rijsttafel. Bereid de zoetzuur kort voor het serveren, d.w.z. niet langer dan twee uur van te voren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Was het Spaanse pepertje, halveer deze en verwijder de zaadjes. Snij de helften in kleine, dunne reepjes. Doe in een steelpan de azijn, suiker en een snuf zout. Verwarm het en zorg dat de suiker goed oplost. Haal het pannetje van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Roer daarna de gesnipperde ui en de reepjes rode peper er door. Was de komkommer en halveer deze overlangs. Verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in dunne plakjes van ongeveer 3 millimeter. Meng alles goed door elkaar.

Serveertip

Bij pittige Indonesische gerechten. De hoeveelheden zijn gebaseerd op 6 personen, maar dan wel als onderdeel van uitgebreid Indisch tafelen. Hou je het die avond eenvoudig, dan zijn deze hoeveelheden eerder geschikt voor 4 personen



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijtanja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top