Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Sjalotten consomme

Sjalotten consomme

Door: siepel_site

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2002

Ingrediënten 4 personen



*500 g sjalotten
*3 el slagroom
*1 el creme fraiche
*1 el olijfolie
*3 el pale sherry
*?0,75 l fonds brun(vleesfond)
*1 tl paprikapoeder
*zout
*versgemalen zwarte peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze


Sjalotjes pellen.
Twee sjalotjes snipperen en apart houden, rest van de sjalotjes in ringen snijden.
In een kom slagroom halfstijf kloppen en de creme fraiche er door roeren.
In een grote pan olie verhitten. Sjalotringen in ? 5 minuten goudbruin bakken.
Sherry erover schenken.
Fond en 0,25 l water erbij schenken en aan de kook brengen.
Bouillon afgedekt 2 uur laten trekken.
Gesnipperde sjalotjes in een andere pan doen.
Zeef op de pan zetten en de bouillon door de zeef schenken.
Bouillon op smaak brengen met zout en peper.
Schep de bouillon in warme soepkommen.
Schep op ieder bord een lepel van het roommengsel en bestrooi dit met wat paprikapoeder.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van siepel_site
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top