1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ceviche van zeewolf

Ceviche van zeewolf

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2002

Ingrediënten 3 personen


700 g zeewolffilet
2 kolfjes mais
4 aardappelen (Charlotte)
8 citroenen
zout
peper
1 Spaans pepertje (piment)
cayennepeper
2 uien
4 stengels bleekselderij



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De filets onder stromend water spoelen, droogdeppen en in dunne reepjes van 1 a 2 centimeter of in kleine blokjes snijden.

Het sap van de citroenen of limoenen door de kruiden, de ui en de selderij roeren en de vis erdoor mengen. Alles afdekken en minstens 3 a 4 uur laten marineren op een koele plaats.

Een grote ovale schotel nemen, de randen versieren met sla, de vis in het midden leggen en overgieten met de saus. Ook de gekookte maiskolven en aardappelen op de schotel leggen. Indien mogelijk zoete aardappelen gebruiken, zoals in Peru, vanwaar dit recept afkomstig is.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top